Actuele projecten

Actuele projecten

SY Good Times – 33 meter – reparatie & onderhoud - 2015

Deze prachtige Nordia van Dam heeft 2 jaar stilgelegen en heeft nu een nieuwe eigenaar. Jongkind Service Palma voerde een uitgebreide revisie uit van de Lugger hoofdmotor en de 16 en 33kW Northern Lights generatoren. Verder is de aansturing van de hydrauliek geupdate en zijn pompen gereviseerd.

Patrouille vaartuigen - 11 meter –  Madera Ribs nieuwbouw - 2014

Voor een nationale marine zijn we bezig met de bouw van 2 snelvarende patrouillevaartuigen van 11 meter voor Madera Ribs (Veka Shipbuilding). CJ levert alle systemen op de voorststuwing na.
 
Werf Madera Ribs (Veka Shipbuilding)
Installatie Cornelis Jongkind Scheepinstallatietechniek
 

SY Hoek Design 126 - 38 meter – Claasen Shipyards nieuwbouw - 2015

De grootste Truly Classic bij Claasen Shipyards tot nu toe is deze 126ft. Voor een klant die we kennen en die uiterst tevreden is met zijn eerste jacht en de systemen daar aan boord verzorgen we alle technische systemen. Het schip is voorzien van onder andere: twee Northern lights 32kW generatoren en een Scania hoofdmotor met Westmekan schroefasinstallatie. Generatoren en hoofdmotor zijn uitgerust met hydrauliekpompen die een veelheid aan hydraulische functies aan boord mogelijk maken. Het controleren en bedienen van een deel van de systemen aan boord wordt geregeld via een door CJ ontwikkeld alarm & monitoring systeem.
Ontwerp Hoek Design
Casco Bloemsma Aluminiumbouw
Werf Claasen Shipyards
Installatie Cornelis Jongkind Scheepinstallatietechniek
 

SY Kealoha – 30 meter – refit – 2015 PALMA

Nadat het schip een ruim 5 jaar durende werldomzeiling deed is ze toe aan een refit van een antal systemen die allen in Palma worden uitgevoerd. Er wordt een nieuwe 20kW drie fase Northern Lights generator geplaatst, het uitlaatsysteem worst vernieuwd, hydrauliekslangen worden vervangen en energiesysteem wordt up to date gemaakt.
Ontwerp Hoek Design Naval Architects
Casco F. Bloemsma Aluminiumbouw
Werf Claasen Jachtbouw, Zaandam
Installatie Cornelis Jongkind Scheepsinstallatietechniek
 

SY Tamer II - 39 meter – refit – 2015

Voor Jongert Shipyard doen we de technische refit van deze Jongert klassieker. Tot de werkzaamheden behoren: het plaatsen van twee nieuwe 55kW Northern Lights generatoren en nieuwe Webasto airconditioning compressoren, het vervangen van groot deel van het leidingwerk, kabels en hydrauliek alsook het installeren van een Lloyds gekeurd aerosol brandblussysteem.